Op deze pagina tonen we een overzicht van de podcasts waaraan de Endometriose Stichting heeft meegewerkt.
Welkom dit is de buikzaken podcast, de podcast serie die gemaakt wordt door vrouwen voor vrouwen, voor de vrouw die endometriose heeft of het vermoeden.
Deze podcast serie voorziet je van waardevolle informatie over leven met endometriose.
Wat staat je te wachten, voor welke uitdagingen kom je te staan en hoe neem jij de regie over je leven terug en hou je deze?
Elke aflevering worden er diverse topics besproken die jou en je omgeving kunnen supporter en inspireren.
Gericht op de medische kant tot aan een gezonde leefstijl,
van emotionele ondersteuning tot aan zelfliefde,
van net de diagnose tot en met de overgang.
Waarin ook onderwerpen besproken worden die anno 2022 helaas nog steeds taboe zijn zoals: seksualiteit, pijntrauma en ongewenst kinderloos.
Presentatoren van deze podcasts:
Margje Reijs-Scheijgrond en Noor Paridaans.
Volg hier de 12-delige serie.
Klik hieronder om de podcast te beluisteren.
PiL in de praktijk is de podcast van tijdschrift PiL, het onafhankelijke en ongesponsorde nascholingstijdschrift over farmacotherapie in de eerste lijn.
In de podcast van Huisarts Daan van der Stap en apotheker Nancy Overmars-Zonneveld was de voorzitter van de Endometriose Stichting te gast. In deze podcast bespreken zij aan de hand een recent artikel, over endometriose in PiL, de kijk vanuit de patiëntenvereniging. Wat kan er beter en wat is er al verbeterd?
In deze podcast praat Federatievoorzitter Piet-Hein Buiting met Pia Dijkstra, minister van VWS, en gynaecoloog Astrid Vollebregt, initiatiefnemer van het onderzoek, over wat dit voor vrouwen betekent. ‘Bijna elke vrouw in Nederland, en dat zijn er ongeveer 8,8 miljoen, heeft wel last van een van deze aandoeningen, maar er rust nog een taboe op. Er wordt niet over gesproken en het duurt daardoor ook lang voordat deze vrouwen naar het ziekenhuis komen.'
Minister Pia Dijkstra geeft aan dat zij vrouwspecifieke aandoeningen tot een van de speerpunten heeft gemaakt in haar ministerschap. Ook heeft de minister miljoenen beschikbaar gesteld om meer onderzoek te doen naar deze aandoeningen. ‘Het lijkt wel alsof je als vrouw met deze problemen niet serieus genomen wordt. En daar moet echt verandering in komen.’
hashtag podcasthashtag vrouwspecifiekeaandoeningen
Luister de podcast via:
Spotify: https://lnkd.in/e7GHQ9Wr
Apple Podcasts: https://lnkd.in/eVWputp3
of via onze website: https://ap.lc/hLcBv