skip to Main Content

Tips om meer te genieten! (Code Geel maart)

Allereerst wil ik iedereen die dit leest het allerbeste toewensen voor 2018. De meeste mensen beginnen 2018 met een hoop goede voornemens of wensen voor het komende jaar. Wensen heb ik zeker, maar goede voornemens eigenlijk niet. Het enige dat ik me altijd voorhoud is om zo veel mogelijk te genieten.

Door het hebben van een chronische ziekte wordt de mate waarin je geniet vaak belemmerd door klachten of voorzorgsmaatregelen;

 • je probeert op regelmatige tijden te eten
 • je let op wat je eet
 • je zorgt dat je voldoende drinkt
 • je zorgt dat je aanvullende vitamines of mineralen binnenkrijgt
 • je slaapt voldoende en regelmatig
 • je probeert je lichaam niet te overbelasten door bijvoorbeeld lang te staan of opeens intensief te sporten
 • je plant niet te veel in een weekend, waardoor een onverwachte uitnodiging voor een feestje of etentje wellicht wordt afgeslagen

Toch ben ik aan het zoeken naar manieren waardoor ik meer kan gaan genieten.  Ik heb een klein lijstje samengesteld met tips die voor mij werken, maar mogelijk ook voor jullie!

Tips om meer te genieten 

 1. Trakteer jezelf af en toe op iets lekkers, juist als je je goed voelt! Als ik fysiek minder goed in mijn vel zit, of ik heb klachten dan heb ik minder eetlust. Juist als het dus een tijdje heel goed gaat geniet ik daarvan en beloon ik mezelf met een lekker gebakje of een lekker broodje. Hierdoor sta ik meer stil bij het feit dat het goed gaat en worden die momenten dus belangrijker.
 2. Zorg dat je iets leuks plant; een uitje, diner of gezellig filmavondje met vriendinnen. Hierdoor heb je iets om naar uit te kijken en daardoor gaat de tijd daartussen lekker snel. Ik merk altijd dat ik geniet van het feit dat ik iets leuks heb om naar uit te kijken.
 3. Wees lief voor jezelf. Gun jezelf een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of de kapper. Toen ik in oktober 2016 begon met het gebruik van Lucrin kreeg ik van mijn vriend een behandeling cadeau. Sindsdien trakteer ik mezelf elke 8 weken met een lekkere gezichtsbehandeling. Lekker ontspannen en tijd aan jezelf besteden.
 4. Trek kleding aan waarin je je mooi voelt. Als ik me niet lekker voel, ben ik geneigd dit ook te laten zien in mijn make-up en kleding. Ik trek makkelijke kleding aan en doe mijn haar vast. Toch helpt het om er nét wat meer van te maken. Trek iets aan waarvan je weet dat het je goed staat. Doe tóch even een klein beetje make-up op. Zo zorg je dat je met een beter gevoel de deur uit gaat en dat als je op je werk in de spiegel kijkt, er een leuk gezicht naar je teruglacht. Anders krijg je steeds de bevestiging dat het niet lekker gaat en dan blijf je daar meer in hangen.
 5. Tot slot een tip die voor mij het allerbelangrijkst is. Omgeef jezelf met mensen of dingen waar je energie van krijgt en probeer de energieslurpers zoveel mogelijk te vermijden. Dit voorkomt frustratie en de mogelijkheid om lekker te genieten.

 

Ik wens jullie een fijn nieuwjaar en ik hoop dat jullie er met volle teugen van kunnen genieten!

 

X. EM

Back To Top