skip to Main Content

Stichting

De Endometriose Stichting zet zich in voor aandacht en erkenning van de ziekte endometriose. Dit doen we met een team van 34 goed toegeruste vrijwilligers en 2 parttime medewerkers. Samen zorgen we voor onder andere de website, de buikspreker, de bijeenkomsten, de infomail, de sociale-media groepen en de voorlichting op scholen. We hebben regelmatig contact met ziekenhuizen, participeren in onderzoeken en zorgen voor de actuele stand van zaken op toepasbare endometriosezorg.

Activiteiten

Onze endolounge gastvrouwen organiseren endolounge bijeenkomsten in ziekenhuizen verdeeld over het hele land. Van Groningen tot Bergen op Zoom, van Amsterdam tot Maastricht organiseren we deze bijeenkomsten samen met artsen in ziekenhuizen en soms gewoon in een lokale gelegenheid. We brengen vrouwen met endometriose met elkaar in contact of organiseren samen met artsen een informatieve avond over endometriose.
De awareness creators van het GirlsTalk.Period! project benaderen middelbare scholen om er voorlichting te geven. Als er afspraken met betreffende scholen gemaakt zijn, gaan we met een informatiepakket op weg naar de school om zowel meiden als jongens over menstruatie te vertellen.
De medewerkers van de stichting houden zich bezig met de administratieve ondersteuning, de organisatie van het jaarlijkse Endometriose Awareness Event, de redactie van de buikspreker, het onderzoeken van actuele stand van zorg, bezoeken ziekenhuizen en hebben geregeld contact met de endometriose specialisten. We bezoeken ook regelmatig bijscholingen, symposia en congressen waar we kennis halen maar zeker ook kennis brengen.

Budget

Dit alles doen we met een budget van € 45.000 gefinancierd vanuit subsidie voor Patiënten en Gehandicapten Organisaties (Fonds PGO) van VWS. Daarnaast moeten onze kosten gedragen worden door jullie, onze achterban, onze donateurs, onze leden. Met een jaarlijkse omzet van ongeveer € 93.000 is dat dus meer dan de helft. En eigenlijk willen we nog meer doen!

Back To Top