skip to Main Content

Leveringsproblemen Orgametril

Orgametril is een progestageen dat veelvuldig voorgeschreven wordt voor de behandeling van endometriose. Aan het begin van de zomer bereikten ons de eerste berichten dat de Orgametril niet overal meer leverbaar was. De eerste signalen kwamen uit België. In augustus kwamen er steeds meer geluiden uit Nederland dat Orgametril moeilijk leverbaar was. Wij hebben toen contact gezocht met MSD, de farmaceut in Nederland. We ontvingen toen als antwoord dat de oplossing nabij was en dat er vanaf eind september weer beschikbaarheid was. Helaas zijn tot op heden de leveringsproblemen nog niet opgelost. Sterker nog, ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België blijkt Orgametril nauwelijks leverbaar. We hebben opnieuw contact opgenomen met MSD. Onderstaand de reactie van MSD over de leveringsproblemen:

Bedankt voor uw vraag over de beschikbaarheid van Orgametril. Helaas is de Orgametril momenteel niet leverbaar en kunnen wij op dit moment geen indicatie van de verwachte leverdatum geven. Wij zijn ons er van bewust dat de eerdere communicaties rondom de leverdatum van Orgametril niet bleken te kloppen. Wij bieden hier voor onze excuses aan.

Er zijn momenteel twee belangrijke factoren die de levering van Orgametril in de weg staan. Ten eerste de schade aan het productie- en distributieproces van Orgametril als gevolg van de wereldwijde cyberaanval die MSD eerder dit jaar heeft getroffen. Ten tweede is de verwachte vraag naar Orgametril gestegen ten opzichte van de productie. Om verdere misverstanden rondom de leverdatum te voorkomen, zal MSD de leverdatum van Orgametril communiceren wanneer deze zonder twijfel kan worden gegarandeerd. Dit is momenteel niet het geval. 

MSD is zich bewust van de gevolgen voor gebruikers van de Orgametril die deze situatie met zich meebrengt. Wij werken er hard aan om het middel zo snel mogelijk weer op de markt te brengen. Wij hebben geen informatie die erop wijst dat de Orgametril definitief uit de handel zal worden genomen.

Met vriendelijke groet, 
MSD Nederland
Customer Contact Center

Back To Top