skip to Main Content

Landelijke Endometriosedag 2014

De Landelijke Endometriosedag 2014 was een geslaagde dag! Iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt: Dankjewel!!!! Samen maken we het verschil, en zonder jullie was deze dag niet geworden wat hij nu was.

In de Buikspreker zullen we je trakteren op een uitgebreide sfeerimpressie met foto’s en verhalen, voor nu een beknopte omschrijving van de dag en enkele reacties die we via het evaluatieformulier hebben ontvangen. Freya, onze collega-organisatie in het project VEEL (waarover ook een bericht in deze EndoFlits) was ook vertegenwoordigd op de Landelijke Endometriosedag, op het informatieplein. In deze blog lees je hoe zij de dag hebben ervaren: http://blog.freya.nl/freya/endometriosedag/

Op een mooie locatie in Utrecht kwamen bijna 150 bezoekers naar de jaarlijkse informatiedag van de Endometriose Stichting. De dag werd, na ontvangst met koffie of thee, plenair begonnen met 3 lezingen en een paneldiscussie. Helaas leek de tijd weer sneller te lopen dan normaal, waardoor de paneldiscussie moest worden ingekort, om zo het middagprogramma op tijd te kunnen starten.

Het middagprogramma bestond uit workshops en mini-lezingen, een informatieplein met diverse stands en een rondetafel, waar de artsen uit het ochtendprogramma bevraagd konden worden. Voor elk wat wils, wat ook terug te horen was in de reacties. De dag werd afgesloten met de verloting van een aantal mooie artikelen, gedoneerd door de aanwezige standhouders, waarna kon worden teruggeblikt op een succesvolle dag.

Uit de reacties en ervaringen van deze dag hebben we een aantal aandachtspunten voor volgend jaar geanalyseerd, bijvoorbeeld over de paneldiscussie en het inschrijven voor de workshops. Maar de belangrijkste conclusie die we mogen trekken is wel, dat er volgend jaar weer een Landelijke Endometriosedag georganiseerd moet worden, gezien de grote opkomst en de behoefte aan informatie.

Een paar reacties die via het evaluatieformulier bij ons kwamen:

“Voor mij veel nieuwe informatie en fijn om lotgenoten te treffen.”

“Jammer dat je maar zo weinig lezingen kon bijwonen, terwijl er zoveel keuze was…”

“Dr Simons gaf een uitgebreide en duidelijke uitleg met veel toegevoegde waarde.”

We zien je graag op de Landelijke Endometriosedag 2015!

 

Back To Top