skip to Main Content

Ervaringsverhalen

Als je op zoek gaat naar informatie over een aandoening, in ons geval dus endometriose, is het altijd fijn om ervaringsverhalen te lezen. In onze buikspreker publiceren wij regelmatig ervaringen, deze worden altijd heel graag gelezen! Niet alleen de ervaringen van de patiënt maar ook ervaringen van omstanders zijn hier een geliefd item.

Als endometriose stichting zijn wij begonnen met de ontwikkeling van een nieuw informatief boek over endometriose. Voor dit boek willen we graag putten uit eigen ervaringen verhalen. Hoe is het verloop van de ziekte wanneer begint het, waar je loop je tegen aan, welke vragen moet je stellen aan je artsen, welke informatie geef je aan je opleiding of werkgever, hoe gaat je omgeving er mee om. Noem maar op in den beginne loop je tegen heel veel vragen aan, maar ook als je richting de overgang gaat en al heel lang endometriose hebt, wat kom je dan tegen. Verwachten mensen dat het dan een keer klaar is.Al deze ervaringen hebben jullie en wij zouden het fijn vinden als jullie die met ons willen delen. Dit kan door je verhaal in min 750 tot max 1000 woorden op te schrijven en aan ons te mailen:  Ervaringsverhalen@test.zwiersict.nl. Geef hierbij ook je naam, mailadres en eventueel telefoonnummer door. Wij benaderen je dan waar we je verhaal voor willen gebruiken. Het zij voor ons boek of voor onze buikspreker.

Oproep Rijnstate ziekenhuis

Op de website van het Rijnstate ziekenhuis bij de rubriek ‘Mijn verhaal’ komen patiënten aan het woord. In deze rubriek vertellen patiënten op een positieve manier over wat ze hebben meegemaakt in het ziekenhuis, bijvoorbeeld over een opname of een behandeling. Welke invloed de ziekte heeft, of heeft gehad, op hun thuissituatie of welke gevolgen het heeft voor hun werk. Het patiëntverhaal wordt op deze website gekoppeld aan de betreffende aandoening en er is een link naar de patiëntvereniging (in ons geval dus de Endometriose Stichting).

Verhalen kunnen worden opgestuurd naar redactie@rijnstate.nl met vermelding van de naam en het telefoonnummer. Onze redactie neemt dan contact met de schrijver op. Uiteraard is het ook mogelijk om te bellen met onze redactieleden, Lori Schulpen en Marjolijn van der Lee. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 088 005 6433. De lengte van het verhaal mag maximaal een A4 zijn.

Om een indruk te krijgen stuur ik een link naar onze website mee. Daar kunt u enkele patiëntverhalen lezen.http://www.rijnstate.nl/web/Mijn-verhaal/Dankbaar-dat-mijn-lichaam-een-waarschuwing-gaf-1.htm

Back To Top