skip to Main Content

EndometrioseMaand

EndometrioseMaand

#Maart
#Endometriosemaand
#Bewustwording
#Bekendheid
#hard werken

He deze laatste past niet in het standaard rijtje wat steeds in de social media voorbij komt. Voor de endometriose stichting en zeker voor mij als voorzitter betekend het een extra tandje bij zetten. Op 1 maart kleurde voor velen van jullie de social media geel. Ook hier bij mij. Bij mij puilde echter ook gelijk de mailbox uit! De laatste aanmeldingsdag van de landelijke endometriose dag was namelijk op 1 maart en na die tijd (dus vanaf maandag) stroomden er nog steeds vragen binnen voor toegang tot deze dag. Alle aandacht dit dus in deze maand gegenereerd wordt levert wel wat op! Helaas hebben we mensen moeten teleurstellen. Er waren afspraken gemaakt over aantal bezoekers. Dit gebaseerd op de vorige jaren en deze lagen toen zo ongeveer rond de 85 bezoekers. Deze keer zaten we 1 week voor sluiting dan ook goed met zo’n 78 aanmeldingen. Nadat echter de sociale media geel kleurde melde men zich nog massaal aan en hebben we maandag (die mensen hebben dus nog geluk gehad) moeten melden dat we aan de max zaten. Er waren 150 deelnemers geregistreerd.

Wat betekend zo’n endometriose dag voor ons als endometriose stichting nu eigenlijke, want de vraag van mensen 1 meer of minder maakt toch niet uit heb ik de afgelopen week heel veel uitgelegd.

Wij beginnen de planning van deze dag al ruim een half jaar van te voren. We zoeken een betaalbare zaal waar genoeg mensen in kunnen, waar we VUmc in Amsterdam te trekken.

img_4130

img_4155

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdagochtend zijn we met een deel vrijwilligers in de VUmc,

Om 10.15 beginnen we de dag met een goed gevulde zaal. De sprekers hebben en zin in, bezoekers hebben er zin in en buiten schijnt de zon. Mooie dag dus om binnen te gaan zitten. Er gebeurd veel op deze dag maar zelf ben ik over wegend in de zaal, let op de tijd, maar deze loopt zoals gewoonlijk toch uit. Helaas krijgen daardoor niet altijd even veel mensen de tijd om vragen te stellen. Tijdens de lunch verplicht mijn collega me om te eten, ze kent me natuurlijk langer dan vandaag en weet dat ik dat anders gewoon zou overslaan. Na de lunch gaan we verder met deel 2 en inmiddels zijn  er ook bezoekers aan de standjes. Als we om 16 uur klaar zijn geniet iedereen nog even na met een drankje. Voor mij ook even de gelegenheid om te polimg_4150sen hoe de stemming is. Zowel sprekers als bezoekers zijn positief.

img_4137

 

Wij kijken weer terug op een mooie succesvolle endometriose dag. Op naar 28 maart naar de EndoMarch. In de tussentijd ga ik verder met de afronding en druk-klaar maken van de nieuwe Infografic, publicatie klaar maken van onze VEEL studie, de aanvraag voor een nieuw project dat we vanaf 2016 willen gaan uitvoeren, maken we een jaarverslag en verantwoording van 2014 en …… Geniet ik ook gewoon lekker van het zonnetje!

Wil je weten hoe de endometriose dag door bezoekers ervaren is? Lees dan in april onze buikspreker!

Groet Bianca

Back To Top