Voorbereiding eerste afspraak – Endometriose Stichting
fb  tw  yt  rss

Voorbereiding 1e afspraak

Waarschijnlijk geldt voor jou hetzelfde als voor de meeste vrouwen/meiden die op onze site op zoek gaan naar informatie. Namelijk dat je je al geruime tijd zorgen maakt over de pijn tijdens je menstruatie, pijn in je onderbuik en andere ongewone/onverklaarbare symptomen. Je voelt je misschien niet altijd even serieus genomen. Je ouders, vrienden en misschien zelfs dokters vertelden je dat je klachten gewoon bij het ‘vrouw zijn’ horen, maar diep van binnen denk je dat klachten niet normaal zijn. Als je na het lezen van de informatie op onze website een afspraak wilt maken bij je huisarts of gynaecoloog willen we je wat handvatten geven ter voorbereiding.
Het is namelijk van belang om goed voorbereid te zijn voor zo’n eerste afspraak, zodat de huisarts of gynaecoloog alle informatie kan verzamelen die van belang is, en voor jou om eventuele vragen die je hebt te kunnen stellen.

Om je te helpen in de voorbereiding hebben we een vragenlijst samengesteld met vragen die je huisarts of gynaecoloog je zou kunnen stellen. Denk van tevoren goed na over je antwoorden, want dan kan je arts je zo optimaal mogelijk helpen.

De meeste huisartsen of gynaecologen stellen altijd een aantal basisvragen tijdens elke afspraak, ongeacht de reden van je bezoek. Maar ook de vragen die specifieker zijn voor je klachten kun je alvast beantwoorden. Als je het vragenformulier invult, kun je dit printen en meenemen naar de afspraak met je huisarts of gynaecoloog.