skip to Main Content

Endometriose Stichting op Zorgkaart Nederland.

Vrouwen met Endometriose: vertel anderen over uw ervaringen met zorgverleners

Hoe tevreden ben jij over jouw dokter, ziekenhuis, tandarts , psycholoog, of andere hulpverleners? Helpt jouw  behandeling? De Endometriose Stichting en de onafhankelijke website ZorgkaartNederland van de Patiëntenfederatie gaan samenwerken om mensen met endometriose te stimuleren hun ervaringen met de zorg te delen. Dat doen we omdat wij ervaringen van patiënten belangrijk vinden voor andere patiënten en voor zorgaanbieders.

ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland kunnen mensen aan de hand van zes vragen laten weten wat ze vinden van een zorgverlener of instelling.  De vragen gaan over luisteren, informatie, behandeling, afspraken, medewerkers en de accommodatie. We brengen zo de kwaliteit van de zorg voor iedereen in kaart, en zorgverleners krijgen zelf inzicht in hun prestaties. Dat alles onder het motto: vraag het de patiënt.

Initiatief
ZorgkaartNederland is een website van Patientenfederatie Nederland. Die vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties waaronder de Endometriose Stichting. De ervaringssite is onafhankelijk, betrouwbaar, heeft geen winstoogmerk en is van én voor patiënten. Patiënten geven aan wat zij vinden van de zorg. Bovendien staan er op ZorgkaartNederland blogs over tal van actuele zaken en zijn er van veel aandoeningen speciale pagina’s met tips en informatie.

Ervaringen delen
Hoe meer patiënten over hun ervaringen schrijven, hoe beter anderen worden geïnformeerd. Wij vragen vrouwen met endometriose nadrukkelijk hun ervaringen met de zorg te delen met anderen. Zodat zij beter kunnen kiezen welke zorg ze willen op welke plaats en van wie ze die zorg willen krijgen.

De betrouwbaarheid is onderzocht door het Talma Institute. Uit dat onderzoek blijkt dat het rapportcijfer van een arts, fysiotherapeut of andere zorgverlener betrouwbaar is als hij minimaal 9 waarderingen heeft. Bij ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen zijn 30 waarderingen voldoende voor een betrouwbaar beeld.

Samenwerking
We willen u graag helpen bij de keuze voor een zorgverlener die het beste bij u past. Daarvoor zijn voldoende ervaringen van anderen belangrijk. Samen met Patientenfederatie Nederland verzamelen we deze ervaringen. Ook krijgen we de beschikking over de waarderingen die mensen achterlaten over hun zorgaanbieder. Hiermee krijgen we beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg. Deze informatie gebruiken we in onze strijd voor de beste zorg.

Helpt u mee?
Laat uw ervaring ook meetellen! Waardeer uw arts, therapeut of andere zorgverlener op ZorgkaartNederland. Help mee!

Plaats nu een waardering over uw zorgverlener(s)

Back To Top