skip to Main Content

De kracht van muziek

De kracht van muziek

Code Geel en Endometriose Stichting!
Iedere maand plaatsen wij een blog van een van de dames van Code Geel.
Wie zijn Code Geel? 9 jonge vrouwen die bloggen over hun leven. Wat hun verbindt is endometriose.
www.codegeel.com


Er is veel geschreven over de kracht van muziek en hoe muziek van invloed kan zijn in je leven. Muziek is erg belangrijk en versterkt bepaalde emoties. Als je een hele enge film aan het kijken bent, is het de muziek die hem spannender maakt. Zet je de muziek uit, dan is een gedeelte van die spanning weg. Ben je een romantische film aan het kijken, dan kun je je ook al wel een voorstelling maken van de muziek die er onder klinkt. Muzieksmaak is ook voor elk mens anders, toch is het bijzonder dat muziek ook verenigt en dat je juist bij concerten en feestjes een soort saamhorigheid ziet en waarbij veel mensen een zelfde soort emotie hebben bij die muziek.

Sinds kleins af aan ben ik al veel met muziek bezig. Met 7 jaar begon ik al met saxofoonspelen en zelfs daarvoor zong ik al in een kinderkoor. Nog steeds is muziek heel erg belangrijk voor me en kun je aan mijn playlist vaak zien in wat voor periode ik zit. Op dit moment staan er vooral rustige liedjes in mijn playlist, afgewisseld met af en toe een uptempo nummer. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de zoektocht naar rust en stabiliteit. Op dit moment ben ik aan het wachten op de uitnodiging voor mijn operatie, want twee weken geleden is bekend geworden dat ze toch graag willen opereren om zoveel mogelijk verklevingen en cystes te verwijderen. Ik maak me geen zorgen om de operatie eerlijk gezegd, maar meer om hoeveel tijd ik heb om voorbereidingen te treffen op school om mijn werk over te kunnen dragen aan een invaller. Typerend weer.

15 nummers uit mijn playlist:

1.HAEVN – Bright Lights

Een van mijn favoriete Nederlandse bands op dit moment. Van de zomer heb ik ze al live gezien en ik kijk er nu al naar uit om op 2 april naar hun concert in Carré te gaan.

2.HAEVN- Where The Heart Is

3.India Arie- Can I Walk With You

Mijn favoriete zangeres. Ontzettend actuele teksten ook op de politiek georiënteerd. Mooie verhalen om naar te luisteren.

4.India Arie- Back to the Middle

5.Raul Midón- State of Mind

6.Stevie Wonder- I Wish

7.Kensington- Sorry

Vooral live ook erg goed!

8.Matt Simons- Lose Control

9.Rag ’n Bone Man- Human

10.One Republic- Counting Stars

11.Olly Murs- Wrapped Up ( Ft. Travie McCoy )

12.*NSYNC- Tearin’ Up My Heart

Dit komt voornamelijk omdat ik hou van de 90’s en dit nummer vaak nog even al afsluiter gedraaid wordt tijdens de danstrainingen. We gaan dan helemaal los! Good times!

13.Lenny Kravitz- Dancing ‘Til Dawn

14.John Mayer- Perfectly Lonely

15.Candy Dulfer- No End

Doordat ik zelf saxofoon speel, mag deze natuurlijk niet ontbreken. Geweldige live muzikante en zelfs ooit een keer mee  samen mogen spelen.

Zoals voor velen is muziek voor mij heel erg belangrijk en kan het mijn stemming ook beïnvloeden. Ik kan me verliezen in mooie liedteksten en mooie arrangementen. Het geeft me een hoop steun in periodes dat het wat minder gaat en kan mer er vooral goed door ontspannen. Een warm bad vol met lekker badschuim en een muziekje is dan ook iets waar ik echt van kan genieten! Mijn muzieksmaak wisselt nog wel eens en ik luister vaak in een bepaalde periode steeds dezelfde muziek tot het moment dat ik er even klaar mee ben. Misschien dat jullie je favorieten met mij kunnen delen? Op naar een mooi en muzikaal 2017!

Back To Top