skip to Main Content
fb  tw  yt  rss

Activiteiten

Endometriosedag

Ieder jaar wordt tijdens de wereldwijde Endometriosis Awareness Week de landelijke endometriosedag georganiseerd. Deze informatiedag is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijke) endometriose en hun naasten.

pink-vriendschap-bij-endometriose

Buikspreker

Buikspreker is het blad van de Endometriose Stichting en verschijnt drie keer per jaar. In de Buikspreker komen diverse onderwerpen aan de orde die zowel interessant zijn voor vrouwen waarbij de diagnose endometriose net is gesteld, als voor vrouwen die al langer bekend zijn met de ziekte. Voor familieleden, naasten en/of partners geven de artikelen een goed beeld van wat het betekent om te moeten leven met endometriose. Als je donateur wordt van de Endometriose Stichting, valt het blad drie keer per jaar op je deurmat. Donateurs krijgen toegang tot het besloten forum op deze site. Daarnaast ontvangen ze regelmatig de digitale nieuwsbrief Endoflits. Heb je suggesties voor onderwerpen, of wil je bepaalde zaken nader toegelicht zien, aarzel dan niet om ons te mailen op redactie@test.zwiersict.nl

Informatieavonden

Tijdens een informatieavond wordt er door een gynaecoloog uitleg gegeven over endometriose en de behandeling ervan. Als Endometriose Stichting is er één (of meerdere) vrijwilliger(s) aanwezig om vragen te beantwoorden en om te vertellen wat wij als stichting voor jou als patiënt kunnen betekenen. Meestal wordt er door deze vrijwilliger ook een ervaringsverhaal verteld. Behalve (vermoedelijke) endometriosepatiënten zijn ook familieleden of andere belangstellenden van harte welkom.

EndoLounge

Tijdens een EndoLounge is er lotgenotencontact onder begeleiding van ervaringsdeskundige vrijwilligers van de Endometriose Stichting. Je kunt dan informatie krijgen over de aandoening en de mogelijke gevolgen daarvan voor het dagelijkse leven. Natuurlijk is er de mogelijkheid om ervaringen te delen met lotgenoten. Behalve (vermoedelijke) endometriosepatiënten zijn ook familieleden of andere belangstellenden van harte welkom.

Hieronder een overzicht van de locaties waar de Endometriose Stichting Endolounges organiseert. Kijk voor actuele data op onze agenda.
Back To Top